Close

Pravidelná kontrola je základ

Údržba bazénové vody není jen o dostatečné chloraci vody. Spousta lidí si myslí, že stačí pouze pravidelně do vody dodávat chlor a o vodu je postaráno. Ale tak tomu bohužel není. Bazén je kromě zábavy také starost, ale my Vám můžeme tuto starost usnadnit za pomocí našich kvalitních a spolehlivých přípravků bazénové chemie. Už při prvním napouštění Vašeho bazénu byste měli provést kontrolu vody za pomocí testeru a zjistit tak kvalitu napouštěné vody.

chalupa s bazénem

Při péči o bazén není totiž důležitá pouze hodnota chloru, ale také hodnoty PH vody, které hodně ovlivňují funkci chlorových přípravků a pokud jsou tyto hodnoty v nerovnováze, mohou nastat opravdu velké problémy. Zvýšené hodnoty tohoto faktoru totiž způsobují, že právě chlorové přípravky nefungují správně a tudíž se Vám v bazénové vodě začnou objevovat nejprve mazlavé povlaky na dně a na stěnách bazénu a posléze se začnou množit řasy a Váš bazén se změní v nevzhlednou břečku.

Pokud chcete tomuto stavu předejít, je nutné sledovat hodnoty tohoto faktoru za pomocí kvalitního testeru a to pravidelně alespoň jednou za dva týdny a v případě zjištění zvýšení, použít přípravek PH minus, který okamžitě tyto hodnoty opět srovná do správných výšek. Ph minus je opravdu spolehlivým a kvalitním přípravkem bazénové chemie, který najdete v naší široké nabídce v kapalné i granulované podobě v různě velkých baleních.

voda ve vířivce

Účinnost přípravku PH minus je prakticky okamžitá. Je důležité nejdříve přípravek dobře rozmíchat v malém množství vody a pak vlít do bazénu při zapnuté filtraci, aby se přípravek dostal do celého obsahu Vašeho bazénového zařízení. Pokud už se na stěnách Vaše bazénu objevily i řasy, je potřeba použít také algicid proti řasám a samozřejmě přistoupit k očištění celého bazénového zařízení kartáčem či bazénovým vysavačem. V každém případě je dobré být připraven na všechno a mít přípravek PH minus stále v zásobě.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup